2024 © Posebyen vel | Email: post@posebyenvel.no | Telefon:

Næring

Gamlebyer fungerer ofte som skryteprosjekter, men skal vi lage vår egen lille ”Vivao” (Helsinki), må vi tilby mer enn gamle hus.
Vellet søker å heve forståelsen av Posebyens Potensiale. Dette gjør vi blant annet ved å prøve å fremme mulighetene for definerte virksomheter i bydelen. Disse virksomhetene er ment å skulle gi positivt liv, øke atmosfæren til området slik at beboerne, turister og kristiansandere generelt i mye større grad, kan nyte godt av bydelen. Dette må gjennomføres på en slik måte at det gagner området som boområde.
Nedenfor følger noen av forslagene til virksomheter man mener kan løfte bydelen:
·         Mat og spisesteder: Bakeri, Konditori, Gourmet Restaurant, Chocolaterie , Slakter, Fromagerie, Café, Landhandel, Mikrobryggeri, Vinkjeller
·         Kunst og håndverk: Galleri, Museum, Lysstøperi, Blomsterbutikker, Keramikkverksted, Glassblåsere, Felemaker
·         Annet: Klær og livsstils butikker, Sigarbutikk, Grønnsakstorg eller butikk, Antikvariat
Madam Kristensen Hjørne er et av de forslagene vellet fremmer, se under ”Hva skjer i Posebyen” – «Visjon for ny næring» .
Det blir en spennende prosess når offentlige og private instanser nå definerer utvalgte gater og områder til atmosfæriske perler med gastronomiske og visuelle opplevelser. Skippergata er godt i gang med å få dette til og bør bli gågate for å fremme effekten og handelen.
Kommunen bør øremerke bygg og områder man ønsker skal leies ut til definerte virksomheter. Det er vanskelig å starte opp alene, og det er derfor svært avgjørende at kommunen ser på områder som bør tilegnes flere næringer, slik at flere kan slå seg sammen til konsepter.
Vi søker nært samarbeid med flere for å få til dette.